HURTIG LEVERING – FRI FRAGT V/KØB OVER KR. 400 – 1.825 DAGES RETURRET – ALTID GRATIS AFHENTNING / BYT I BUTIK

Effektiv pletfjerner

Kenn Hansen 23. Mar 2017
De fleste mænd bruger deodorant eller parfume. Det er der ikke noget nyt i. Der er heller ikke noget nyt i, at der efter en lang dag på jobbet eller en vild weekend, kan komme genstridige pletter på tøjet forårsaget af deodorant. Er det også sådan for dig? Så har du sikkert mange T-shirts og skjorter, som nu er landet nederst i bunken, pga. de misfarvninger og pletter, der følger med, når der er fart over feltet. Men det er faktisk nemmere at fjerne pletterne, end du måske tror. Vi vil gerne hjælpe dig på vej, så du igen kan gå med din yndlingstrøje. Derfor har vi fundet frem til tre simple råd til at fjerne pletter. Det handler bare om at bruge den helt rigtige blanding af produkter, som du sikkert har i skabet i forvejen. Here we go!

Eddikesyre som pletfjerner

Eddikesyre er ét af de produkter, som de fleste af os har i hjemmet. Hvis ikke, ja så er det bare ned i det nærmeste supermarked og finde en flaske. Som pletfjerner er det billigt, miljøvenligt, effektivt og ikke mindst nemt at gå til! Du blander eddikesyren op i vand, så blandingen hedder 3/10. Altså tre dele eddikesyre og syv dele lunkent vand. Derefter lægger du trøjen i blød i blandingen, hvor den meget gerne må ligge natten over eller minimum 12 timer. Eventuelt kan du skrubbe let på pletten en gang imellem, men ellers skal trøjen bare ligge. Når du tager trøjen op, skal du vride den godt og skylle den igennem med koldt vand. Herefter vasker du den sammen med resten af vasketøjet på det program, du plejer.

Hvis de gule skjolder/pletter ikke helt er forsvundet (det kan jo ske!) så gentager du bare processen med eddiken. Du skal være opmærksom på, at denne pletfjerner ikke anbefales til trøjer med tryk, da selve trykket ikke kan tåle eddike-blandingen.

Oxyderet blegemiddel som pletfjerner

En anden løsning, som også er en super effektiv pletfjerner, er oxyderet blegemiddel! Oxyderet blegemiddel er faktisk en af de mest skånsomme måder at blege på, fordi det er uden klor. Hvis du prøver at anvende klor som blegemiddel, gør du blot de gule pletter mere gule! Oxyderet blegemiddel hjælper til at fjerne genstridige pletter, lugt og især de gullige svedpletter. Alene navnet får dig måske til at tænke: "Det der lyder alt for besværligt". Men det er faktisk en enkel og effektiv pletfjerner til hjemmebrug, for det består kun af brintoverilte 3 % og vand. Lyder det for godt til at være sandt? Den er go´ nok!

Du skal bruge en stor balje eller spand, som kan indeholde to liter. Den hælder du to kopper brintoverilte 3% i, og bagefter skal resten af beholderen fyldes op med varmt vand. Så har du din beholdning med pletfjerner af oxyderet blegemiddel! Taa daaaaaaaaah.

Når du skal bruge din blanding, kan du blot tage en kop af det og smide i vaskemaskinen sammen med tøjet. Har de gule skjolder på tøjet siddet i længere tid, og er det første gang, du skal anvende pletfjerner, så skal der mere drastiske metoder i brug! Find en spand/balje og fyld den op med varmt vand, indtil trøjen er dækket. Hertil tilsætter du en kop af dit oxyderet blegemiddel. Skrub trøjen godt i vandet, så fibrene åbner sig, og lad den ligge, indtil du synes, at pletten er forsvundet.

Når du synes, at trøjen er ren, vrider du den godt for vand, så den ikke er drivvåd. Bagefter vasker du den på dit almindelige program i vaskemaskinen. Når du tager den ud, kan du igen bruge din yndlings skjorte, T-shirt eller trøje og være helt fri for de grimme skjolder!

Bagepulver/natron som pletfjerner

Men vi har mere endnu! Hvis vi nu siger bagepulver og natron, tænker I sikkert: "WHAT, er det ikke noget, man bruger, når man bager?" Jo, det er det også, men disse to ingredienser gemmer på geniale egenskaber til at fjerne pletter fra sved, parfume eller deodoranter.

Når du skal bruge dette som pletfjerner, skal du blande to-tre tsk. pulver op med ganske almindeligt vand, indtil det bliver til en tyk pasta. Og så er det ellers bare om, at få gnubbet din pletfjerner ind i de pletter/skjolder, du gerne vil af med. Lad det sidde i 20-30 min. og skyl så efter. Skulle det ske, at du ikke fik det hele med i første omgang, kan du bare gentage processen og lade tøjet hænge og trække natten over, før du skyller efter.

Med disse simple metoder, er du godt dækket ind, når der skal styr på skjolder fra sved, parfume og deodorant. Vi ved også godt, at man i løbet af en dag eller aften kan komme i kontakt med meget andet, der kan efterlade pletter. Og vi har skam en løsning, der virker mod alle former for pletter. Ja, vi har faktisk en del, og de hænger alle sammen ude i butikkerne og venter på dig. Ude hos Marcus butikkerne står vi klar til at hjælpe dig med at finde en ny cool "pletfri løsning".