HURTIG LEVERING –– FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRE –– 100 DAGES RETURRET –– ALTID GRATIS AFHENTNING / BYT I BUTIK

Tøj til sommerferie

Kenn Hansen 21. Jun 2017
Er du begyndt at drømme om sommerferie med lange dage, sol, varme og lyse nætter? Du er bestemt ikke alene! Vi kan næsten ikke vente og har derfor brugt lidt tid på at undersøge, hvad der skal med i kufferten, når der pakkes til ferien. Uanset hvilken slags sommerferie du planlægger, så hjælper vi dig med at pakke. På den måde kan du være sikker på go´ stil uafhængig af destinationen!

Sommerferie i Danmark

Hvis vi siger campingferie i Danmark er der så ikke nogle fordomme, der popper op? Fordommen omkring campistens uniform lyder oftest således:

Camping-habit bestående af træningssæt i alverdens farver, og hele familien skal helst have det samme på. Praktiske træsko eller Clogs, og rundt om livet en rummelig bæltetaske. Og hvis far har en form for sømandshat på, er fordommen fuldendt.
Dette er dog langt fra det reelle billede af nutidens campister. Stilen er i dag langt mere individuel og personlig.

Når kufferten skal pakkes til camping, er det vigtigt at få tøj og sko med til al slags vejr. Den danske sommer kan, som vi efterhånden har lært, være ret omskiftelig, men det betyder ikke det mindste, hvis du pakker en ægte "Marcus kuffert". Vores bud på tøj til en uges sommerferie i det danske ser sådan ud:

Boxershorts - de fylder ikke så meget, så tag bare et par med til hver dag. Så behøver du ikke at vaske dem i hånden!
Strømper - her gælder samme regel som med boxershorts.
Badebukser eller speedos - du kan sagtens tage to par med. Læg dem i blød i en vaskebalje med lidt sæbe og hæng dem til tørre. Så undgår du, at de bliver ødelagt af klor og saltvand.
T-shirts - en til hver dag! Vælg først og fremmest nogle i lyse farver, fordi de ikke bliver så varme, men også fordi solen kan blege de mørke farver, når de bliver brugt ved strand og evt. pool.
Tank toppe - giver luft til armene, når solen bager.
Et par sweat pants - til de aftener, hvor der bare skal chilles.
Tre par jeans.
Tre par shorts/knickers - gerne i forskellige materialer, så du kan ændre udtryk.
To skjorter - vælge de strygefri! Ingen gider at bruge tid i vaskerummet på campingpladsen, fordi skjorterne er blevet krøllet.
To langærmede t-shirts - til de kølige sommeraftener. Tænk på at dit tøj skal være praktisk og lækkert at have på. Vælg noget som du let kan mikse og matche uden alt for mange prints.
Overtøj - f.eks. en lækker quiltet jakke og et regnslag.
Et par sneakers.
Et par fede sandaler eller flip flops - som kan tåle vand.

Charterferie

Skal du på charterferie, ser pakkelisten nogenlunde ud som til sommerferie i Danmark. Afhængig af destinationen og transportformen er der dog nogle ting, du skal være opmærksom på. Skal du langt ned sydpå, fx området omkring Middelhavet, der er en populær sommerferiedestination for mange danskere, skal du være opmærksom på, at vejret er væsentligt varmere og mere stabilt end i Danmark. Dermed er du stort set sikret varme, sol og tørvejr i hele din ferie. Du kan med ro i sindet lade både overtøj, regnslag og lange bukser blive hjemme. Mængden af medbragte strømper og langærmede T-shirts kan du ligeledes sætte til et minimum.

Skal du rejse med fly, skal du være opmærksom på, at der kan være bagageregler, der har betydning for, hvad du skal pakke. Du vil ofte skulle holde dig indenfor en begrænset vægt.

Sommertøj

Storbyferie

Storbyferie handler for mange om at få oplevet og set så meget som muligt. Du bruger ikke tiden på hotellet eller ved poolen. Derimod kommer du til at bruge en hel del tid i gader og stræder, på shopping i byens butikker, ved seværdigheder og på restauranter og natklubber. Når du pakker tasken til storbyferie, er det en god idé at gøre bagagen enkel. Som oftest rejser man kun med håndbagage, og derfor skal der tænkes både praktisk og smart, når der pakkes. Derfor bør du vælge tøj, du kan bruge til flere situationer, så du kan mixe på kryds og tværs. Vælg for eksempel tøj som både er behageligt til sightseeing, men som også kan bruges på restaurant eller bar.
En pakkeliste til en forlænget weekend, kunne se sådan ud.

- Hættetrøje
- Jakke
- T-shirts 2-4 stk
- Et par jeans
- Et par knickers
- Strømper – et par til hver dag
- Boxershorts – et par til hver dag
- Kasket
- Sandaler
- Pæne sko
- Blazer
- En skjorte

Hvis du skulle blive fanget i en regnbyge kan du til enhver tid kan gå tilbage til hotellet, søge ly på en café eller under en paraply (som du selvfølgelig har i din taske/rygsæk) Derfor har vi ikke puttet regntøj, gummistøvler osv. på denne liste. Er du afsted på shopping, så sørg for at pakke minimalistisk, så der er plads i kufferten til alle dine indkøb. Det er så ærgerligt at skulle betale for overvægt eller ekstra bagage.