HURTIG LEVERING –– FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRE –– 100 DAGES RETURRET –– ALTID GRATIS AFHENTNING / BYT I BUTIK

Valg af farve på tøj

Kenn Hansen 18. Aug 2017
Et godt råd til at finde den helt rigtige farve, når du vælger tøj eller accessories, er at se på farvernes betydning. Der er meget symbolik forbundet med de enkelte farver, og farver på tøj kan være med til at sende bestemte signaler. Så sørg for at vælge de farver, der passer til dig som person og til de signaler, du ønsker at sende. Vi har samlet nogle af de typiske farver med en beskrivelse af betydningen af den enkelte farve, så du bedre kan vælge den eller dem, der passer bedst.

Rød
Har mere "personlighed" end nogen anden farve. Den røde farve er stimulerende og sprængfyldt med energi. Rød tiltrækker opmærksomhed og benyttes ofte til at fokusere opmærksomheden på et bestemt område. Hvis du gerne vil være i centrum og fremstå selvsikker og energisk, så er rød den perfekte farve til dig.

Orange
Den ligger tæt op af rød, og er en farve, som de fleste har en mening om. Enten elsker man den, eller også hader man den. Orange er en sjov og ungdommelig farve, som sprudler af varme og energi. Farven fremmer social adfærd, opmuntrer sindet og dæmper fjendtlige følelser og irritabilitet. Folk som kan lide orange siges at være muntre, smilende og handlekraftige. Orange tiltrækker dog også folk, der er fysisk eller psykisk udmattede. Måske i håbet om, at farven kan kompensere for den energi, de mangler. Orange er en farve for dig, der ikke er bange for at dele vandene og gerne vil virke social og imødekommende.

Gul
Fyldt med optimisme, oplysning og lykke. Gul skiller sig ud fra omgivende farver og tilfører optimisme og energi, samtidig med at den opfordrer til kreativ tænkning. Farven vælges ofte af intelligente folk, som kan lide fornyelse og har store håb og forventninger. Gul er en af de mest intense og tydelige farver og vælges derfor af industrien til mærkning af "farligt". Er du den optimistiske type, og ikke bange for at skille dig ud, så er gul din farve.

Grøn
Er den af alle farver, der er mest synlig for det menneskelige øje. Det er den næstmest foretrukne farve efter farven blå. Grøn er den mest dominerende farve i naturen, hvilket gør den til den ideelle baggrundsfarve i forbindelse med indretning, da vi er vant til at se grøn overalt omkring os. Selvom vi typisk opfatter grøn som farven for fred og økologi, associeres den også med både sygdom og penge. Grøn vælges ofte af veltilpassende, kultiverede og konventionelle folk. Grøn er en god farve for dig, der gerne vil virke afbalanceret uden at skille dig for meget ud.

Blå
Er farven de fleste kan lide. Den opfattes som troværdig, pålidelig og engageret. Ligesom med grøn er det en meget naturlig farve, i og med at det er himlen og havets farve. Blå er sjælens farve og opfordrer til ro. Den kan endda få kroppen til at producere kemikalier, der virker beroligende. Det er dog ikke alle blå nuancer, der er lige fredfyldte. Elektriske eller strålende blå farver er mere dynamiske og dramatiske. Der findes endda nuancer af blå, som vi opfatter som kolde og ufølsomme. Blå er farven for kommunikation og desuden den mest kønsneutrale farve, som appellerer lige meget til mænd såvel som til kvinder. Folk siges at være konservative, kultiverede, velovervejede og succesrige, når de foretrækker blå. Forkærlighed for blå indikerer ønske om ro, orden og et lykkeligt liv. Hvis du gerne vil virke succesfuld og troværdig, så bør du vælge den blå farve.

Lilla
Indeholder en balance mellem den røde farves stimulering og den blå farves beroligende effekt. Lilla giver en følelse af mystik og kongelighed, og er ofte vellidt af meget kreative og excentriske typer. Farven foretrækkes af følsomme mennesker med forkærlighed for kunst og kultur. Temperamentsfulde typer med høje idealer, der søger efter fortryllelse eller magi, til opfyldelse af deres inderste ønsker. Er det dig, så er lilla lige din farve.

Pink
Er en ungdommelig, sjov og spændende farve. Pink indeholder den samme energi, som farven rød. Den er sensuel og lidenskabelig, uden at være for aggressiv og forbindes med ungdommens uskyldighed og romantik. Det siges, at lyserød foretrækkes af personer, som ikke har mod nok til rød, og som higer efter ømhed og hengivenhed. Vil du gerne spille på det ungdommelige og udstråle energi og humor så vælg den lyserøde farve.

Brun
Indikerer stabilitet, pålidelighed og imødekommenhed. Det er jordens farve, og vi forbinder farven brun med alt, der er naturligt. Ligesom med grøn er brun en god baggrundsfarve. Derfor bør du vælge brun, hvis du er den rolige og godmodige type.

Grå
Er intellektets farve. Grå udstråler viden og visdom. Vi opfatter grå som en holdbar, klassisk og raffineret farve. Den er værdig, konservativ og autoritær. Det er den perfekte neutrale farve, hvilket også er grunden til, at den ofte anvendes som baggrundsfarve. Vil du gerne have autoritet og fremstå intelligent, så er grå din farve.

Sort
Er autoritær og kraftfuld. Den kan vække stærke følelser og er overvældende, hvis den anvendes i for store mængder. Sort repræsenterer mangel på farve eller tomhed. Det er en klassisk og populær tøjfarve, måske fordi den gør os tyndere og mere sofistikerede at se på. Sort påklædning kan være et ubevidst ønske om at være anonym, tilpasse sig, se respektabel ud og undgå at skille sig ud.

Hvid
Signalerer renlighed, uskyld og neutralitet. Hvid bæres også af fx læger i hvide kitler og brude i hvide kjoler. Hvid er også en god sommerfarve, da den er lys og let. Du kan med fordel bruge hvid til at understrege en ubekymret og stilsikker stil.