HURTIG LEVERING –– FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRE –– 100 DAGES RETURRET –– ALTID GRATIS AFHENTNING / BYT I BUTIK

Bliv klar til konfirmation

Kenn Hansen 2. Feb 2018
Konfirmationen er en stor dag, som du sikkert har set frem til i lang tid, måske flere år. Dagen markerer traditionelt set din indtræden i de voksnes rækker. Og det er da en fantastisk lejlighed til en fest med familie og venner, hvor DU er i centrum. Tænk sig, at alle gæsterne kommer for at fejre dig og har gaver med til dig.

Sådan en dag fortjener naturligvis et helt særligt sæt tøj, for du skal selvfølgelig se top skarp ud på din konfirmationsdag, hvor du er festens midtpunkt! Der er i dag mange valgmuligheder, når du skal vælge tøjet til den store dag, og det er dig, der bestemmer, præcis hvordan dit konfirmationstøj skal se ud. Så det gælder om at vælge det sæt, der passer til din stil, og som du synes er super fedt!

Den traditionelle

Det traditionelle sæt til konfirmationen er naturligvis det klassiske jakkesæt. Der findes forskellige måder at sammensætte jakkesættet, og hvilken der passer til dig, afhænger af hvor traditionelt du ønsker at køre din stil. Den fulde pakke består af blazer og buks i sort, grå eller blå med matchende vest og hvid skjorte. Sættet fuldendes med slips/butterfly, sorte sko og et lækkert læderbælte, der sætter prikken over i'et på det klassiske jakkesæt.

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal se efter for at finde et jakkesæt, der passer dig i stil og størrelse, så tjek vores guide til køb af dit første jakkesæt her.

I dag er det ikke så sort og hvidt, som det var engang. Der er masser af muligheder for at kombinere farver og styles for at finde frem til et look, der passer til din stil. Skift f.eks. den hvide skjorte ud med en blå eller sort. Vær ikke bange for at bruge flere nuancer af den samme farve. Blå skjorte til det blå jakkesæt eller et mix af sort og grå i samme sæt kan sagtens se rigtig fedt ud.

Du kan også vælge mellem mange forskellige styles, når det gælder slips og butterfly. Det er en fed måde at give sættet lidt kant og skille sig ud fra mængden med en butterfly i en markant farve med matchende tørklæde til brystlommen.

Den utraditionelle

Der er mange måder at gøre sit konfirmationstøj unikt og skille sig ud fra mængden – og der findes ingen måder, der er forkerte! Dit tøj skal afspejle din personlighed. Så er du ikke til det formelle og traditionelle, så findes der stadig et sæt, der er perfekt til dig.
Du kan mixe og matche elementer fra det traditionelle jakkesæt med dine personlige favoritter. Du kan altså sagtens bruge et par almindelige jeans sammen med din skjorte og blazer. Marcus har også et fedt alternativ til jeans i form af vores nyhed på buksesiden – de lækre pants med stretch og fede detaljer.

Du bestemmer selv om dit sæt skal være casual og i hvor høj grad. Find den kombination, der passer dig bedst. Vælg f.eks. sneakers til dit traditionelle jakkesæt. Eller gå helt væk fra det traditionelle konfirmationstøj og drop skjorten til fordel for t-shirt under den nye fede track jacket fra Marcus.

Slips eller butterfly?

Et af de store dilemmaer man kan stå med, når jakkesættet til konfirmationen skal vælges er, om man er til butterfly eller slips. Det kan være svært at vide, hvis man aldrig har båret nogen af delene. Slipset er den mest konservative af de to og ofte det mest sikre valg, hvis man er i tvivl. Butterflyen er til gengæld en super cool accessory, der kan være med til at pifte sættet op og tilføje et strejf af humor, samtidig med at den udstråler selvtillid og god stil.

Konfirmand 2018

Hvilken af de to du skal vælge, er helt op til dig, så prøv dig frem. Prøv begge dele sammen med resten af dit sæt og vær ærlig over for dig selv omkring, hvilken du foretrækker. Hos Marcus står vi altid klar med inspiration til konfirmationstøjet, og hjælper dig gerne med at finde frem til det helt perfekte sæt til din store dag :-)