HURTIG LEVERING - FRI FRAGT VED KØB OVER 199 - 100 DAGES RETURRET - OMBYTNING I BUTIK
 • There is no
  planet b
 • Vi er nødt til at respektere og passe på vores planet, og vi skal nedbringe vores ressource- og kemikalieforbrug.

  Der er ikke noget alternativ! Marcus Gruppen A/S støtter naturligvis op om målet og jagten på en langt bedre og mindre ressourcekrævende textil produktion.


Vi vil gøre en forskel


Der er efterhånden ikke længere tvivl om, at vi i højere og højere grad skal have fokus på vores ressourceforbrug i langt de fleste af verdens industrier - textil er naturligvis ingen undtagelse! Industrien er kendt for et enormt vand- og kemikalieforbrug. Faktisk står tøjindustrien for knap 10% af den globale drivgasudledning. Derfor prioriteres intensiv forskning i bedre og mere miljøvenlige produktionsmetoder. Helt fra selve dyrkningen af bomulden til produktion og behandlingen af textilerne og den endelige produktion af tøj til verdensmarkedet.

I Danmark køber vi i gennemsnit 35 % mere tøj end forbrugere i andre lande. Marcus Gruppen A/S blev i 2018 en del af BCI (Better Cotton Initiative) – en nonprofitorganisation, der arbejder på at forbedre den globale bomuldsproduktion.


Større fokus på miljøet og vilkårene i branchen


BCI er et initiativ som WWF startede i 2005. Ideen var at udvikle et samarbejde med hele forsyningskæden i bomuldsproduktionen og gøre fremstilling af bomuld og produkterne langt mere bæredygtige. Dette har udviklet sig til en kæmpe succes og spredt sig til mere end 21 lande, og mange af de helt store brands har heldigvis også taget den til sig og laver større dele af deres produkter i rene BCI materialer.

Organisationen uddanner BCI Farmers i at omdanne deres landbrug til grønnere drift, gennem bl.a. vandbesparelser, plejning af jorden, og reducering af kemikalier. Derudover ønsker BCI også at forbedre arbejdsvilkårene og skabe bedre trivsel for bomuldsfarmerne.
 • Det er vigtigt for os, at vi gør en række aktive valg i vores produktion. Vi som organisation og leverandør til det danske og internationale marked har et ansvar for at forbedre den nuværende klimasituation, og dette er blot af flere skridt mod en mere bæredygtig produktion.

  Vi opsøger hele tiden mere bæredygtige metervarer og leverandører, der har større fokus på at nedbringe ressourceforbruget.


  Preben Clemens, CEO Marcus Gruppen A/S

Vi er gået all in


Marcus Gruppen A/S har et stort fokus på de miljømæssige problematikker, der er forbundet med tøjindustrien, og ønsker at arbejde hen imod mere miljøvenlige og bæredygtige produkter uden at gå på kompromis med kvaliteten og holdbarheden af produkterne.

Allerede her i efteråret 2019 vil Marcus løfte sløret for en større kollektion af BCI styles. Her vil man kunne købe jeans, t-shirts og strik i Marcus butikkerne – alle produkter har det til fælles, at de er BCI godkendt.


Ved at samarbejde når vi i mål


I bomuldssæsonen 2016-2017 producerede 1,3 millioner licenserede BCI Farmers 3,3 millioner tons BCI-bomuld, som svarer til 14% af den globale produktion og nok til at producerer 2,5 milliader par jeans, hvilket et rekordniveau for mere bæredygtigt produceret bomuld til den globale forsyningskæde.

I 2018 oplevede Better Cotton Initiative (BCI) en historisk stigning af BCI Farmers, forhandlere og BCI-medlemmer. Målet er at have uddannet 5 millioner BCI Farmers i 2020, og +30% af den globale bomuldsproduktion fremstillet af BCI-bomuld. For at nå dette mål og ændring af bomuldsproduktionen på verdensplan kræver det engagement og samarbejde fra hele bomuldsforsyningskæden.

BCI udtaler "at det er glædeligt at se, bomuld der er produceret efter BCI principperne er en stigende tendens, som er blevet en integreret del af den globale bomuldshandel".

Marcus Gruppen A/S er stolt af at være en del af denne ændring mod en mere bærdygtig tøjindustri i fremtiden.

Se BCI rapporter
BCI Farmer Results 2016-17
BCI Fact Sheet 2018