HURTIG LEVERING – FRI FRAGT V/KØB OVER KR. 400 – 1.825 DAGES RETURRET – ALTID GRATIS AFHENTNING / BYT I BUTIK

Pakkeliste til festival

Kenn Hansen 18. May 2017
Har du købt billet til en af sommerens festivaler? Vi elsker festivaler, men ved også at en succesfuld tur på festival afhænger af den rette forberedelse. Det danske sommervejr er ofte uforudsigeligt. Når det gælder forberedelse til festival, så handler det om at tænke praktisk. Det er vigtigt at være dækket godt ind, hvis du skal kunne nyde festivalen fuldt ud.

Festival- hvad skal man have med?

I første omgang er der nogle helt grundlæggende elementer, du skal have på din pakkeliste til festival. Din lejr er dit hjem på festival, og her er der nogle ting, du bare ikke kan klare dig uden:

- Telt - Det er altid en god ide at vælge et, der har plads til én person mere, end du/I faktisk er. Så er der også plads til jeres oppakning. Derudover skal du sikre dig, at dit telt er vandtæt. Hvis du vælger et telt med et vandsøjletryk på 3.000 mm for oversejlet og omkring 10.000 mm for bunden, så er du godt dækket ind.
- Liggeunderlag eller luftmadras (husk pumpe)
- Sovepose og hovedpude
- Penge/kreditkort
- Mobiltelefon

Festival - teltplads

Tøj du skal have med på festival

Nu har du styr på de mest basale ting på din pakkeliste. Når du pakker tøj til festival, er det en god idé at tænke praktisk. En god tommelfingerregel når du pakker tøj, er: Medbring kun det du kan tåle at miste! Klæd dig efter hvad du finder mest behageligt og praktisk. Det kan sagtens lade sig gøre og samtidig bevare den gode stil. Hvis du tager udgangspunkt i nedenstående, er du helt sikkert godt på vej.

- Shorts/knickers
- Jeans - Lad de ultra stramme blive hjemme - husk det handler om komfort.
- T-shirts - Du har sikkert nogle favoritter i skabet. Selvfølgelig skal du holde stilen, når du skal ud og gi´ den gas, men husk at der trods alt er tale om en festival. Du kommer næppe derfra igen med tøj, der er lige så rent, som da du ankom.
- Bluser - Tag gerne ekstra med så du kan bruge lag-på-lag, hvis temperaturen falder.
- Windbreaker – til de kolde aftener
- Langt undertøj - perfekt til de kølige nætter
- Strømper - Pak et par til hver dag. Du kan altid skylle et par op, hvis du løber tør.
- Underbukser - hvis et par om dagen er nok for dig, så læg et ekstra par oveni for en sikkerheds skyld.
- Regntøj
- Gummistøvler - et MUST!
- Sneakers
- Sandaler - Når du kommer tilbage til lejren efter en hel dag i sneakers eller gummistøvler, er de uvurderlige.
- Badetøj - Du får helt sikkert lyst til at snuppe en dukkert, hvis varmen kommer.
- Kasket eller anden hovedbeklædning - En hat eller kasket er god at have, hvis man, ligesom de fleste festivalgængere, springer et par hårvask over i løbet af ugen.

Praktiske ting du bør have med på festival

Godt nok er det en festival og ikke en spejdertur, du skal på, men du vil hurtigt finde ud af, at det hjælper at være forberedt på uforudsete situationer.

Festival - rygsæk
Det er f.eks. en rigtig god ide at pakke i vandtætte poser, så du undgår fugtigt tøj, hvis din taske bliver våd. Gør det nemt for dig selv ved at pakke alt til en dags forbrug i en pose. Så er posen lige til at tage under armen, når du skal op til badet. Vælg en taske eller rygsæk med mange rum. Det giver mulighed for at pakke dine ting smart og let tilgængeligt.

Er dine gummistøvler utætte eller blevet væk, så er gode råd dyre! Med et par fryseposer på fødderne holder du dig tør, selvom dine sko bliver våde.

Følgende er en liste over praktiske ting, der bør være med på din pakkeliste til festival.
Sorte sække - Sækkene kan holde dine ting tørre, hvis det regner. Du kan bruge dem som siddeunderlag, til skrald eller som regnslag. Ja, mulighederne er mange.
Gaffatape - Gaffatape er både slidstærkt og vandtæt og kan bruges til næsten alt. Fx til at lappe alt fra telt og solbriller til regnjakke og gummistøvler.
Dåseåbner - Er dit madbudget sparsomt, vil denne være uundværlig.
Lommelygte - En lygte er guld værd, hvis du vil undgå at snuble over barduner, ende i det forkerte telt eller vælte den åbne cola. HUSK ekstra batterier og vælg en lille fiks en, så den er nem at have med.
Solcreme - Det er super vigtigt at passe på din hud, så du ikke ender med at ligne en kogt krebs. Det virker måske ligegyldigt, når musikken spiller, men du vil helt sikkert takke dig selv for det, når solen er gået ned.
Solbriller - Vælg et par som ikke vil udløse den helt store krise, hvis de går i stykker eller bliver ridset under koncerten.
Ørepropper - Du sover bedre om natten med sådan et par i ørene. Og så er de uundværlige til de mange koncerter.
Festivalstol
Mobiloplader eller power bank - På langt de fleste camping og festivalområder er der dog boder, hvor det er muligt, at lade sin mobil op.

Du bør desuden altid have dit sygesikringskort på dig. Det gør det nemmere for folk omkring dig at hjælpe, hvis de ved præcis, hvem du er. Husk også altid at have kreditkort eller kontanter på dig, samt din mobil. Mange steder er det i dag også muligt at bruge MobilePay, når der skal handles.

Ud over disse, er der to ting, der trumfer dem alle, og som du absolut ikke kan undvære, når du skal bruge sommeren på de danske festival pladser – godt humør og tålmodighed.